Culex d.o.o. započeo virtualno obrazovanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Culex - Virtualna Stvarnost (VR) - Culex d.o.o. započeo virtualno obrazovanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Tvrtka Culex d.o.o. u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom postavila je projekt virtualne stvarnosti pod nazivom “Virtualna stvarnost u Bibliobusu” koja za cilj ima popularizirati nove tehnologije i prezentirati kulturne znamenitosti i bogatstva najistočnije hrvatske županije.

Prezentacija projekta održana je u knjižnici u Vinkovcima na kojoj su učenici nižih razreda osnovnih škola, za koje je aplikacija i namijenjena, imali priliku na inovativan i zanimljiv način upoznati svoju županiju.

Za ovaj projekt osmisli smo virtualni prostor koji sadrži zavičajne sadržaje Vukovarsko-srijemske županije i to 14 scena: Vučedolska golubica, Orion (vučedolski kalendar), rimski carevi rođeni u Cibalama, hrast lužnjak, nogometna lopta i tenis u  Županji, Suvara iz Otoka (mlin), Josip Runjanin, Antun Gustav Matoš, Lavoslav Ružička, Ilok (dvorac i stara gradska jezgra), željeznička pruga, rijeka Dunav, manifestacija Vinkovačke jeseni i vukovarski Vodotoranj).

“Ovo je iznimno važna inovacija Bibliobusa koja će proširiti vidike i spoznaje osnovnoškolaca u ruralnim sredinama naše županije te im na zanimljiv i inovativan način približiti povijest ovih prostora”. – poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Projekt se provodi putem edukativnih radionica u Bibliobusu (autobus knjižnici), koji ima stajalište u manjim ruralnim područjima, te u školama uz korištenje VR tehnologije.

“Projektom je osigurano 20 mobilnih uređaja s aplikacijama i virtualnim naočalama. Vjerujemo da će djeci biti zanimljivo učiti o povijesti i zanimljivostima naše županije na virtualan način” – kazala je Marija Budimir, pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu VSŽ-a.

Iako smo navikli da ovakvi projekti dolaze iz drugih zemalja, ponajviše Kine i Amerike, ovo je dokaz da i u RH a pogotovo u Slavoniji i Baranji ima mladih i sposobnih koji su u korak s vremenom i tehnologijama.

“Iznimno nam je drago što smo dio ovog modernog, inovativnog projekta kojim smo donijeli budućnost obrazovanja najprije u Vukovarsko-srijemsku županiju. Nadamo da će Bibliobus pokazati samo dio prednosti koje nudi tehnologija virtualne stvarnosti te se radujemo nastavku ove uspješne suradnje”. Želimo se zahvaliti Vukovarsko-srijemskoj županiji na čelu sa županom Božom Galićem na ukazanom povjerenju te na podršci u ostvarenju projekta”. – istaknuo je Mario Mikić Vučak direktor tvrtke Culex d.o.o.

#Culex #VolimoStvarati

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this