Culexovo predavanje na Akademiji za umjetnost

Culex - Novosti - Culexovo predavanje na Akademiji za umjetnost

Sjajno predavanje direktora Culexa  mladima otvorilo oči o mogućnostima XR-a

Danas je Culex održao predavanje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku za studente Diplomskog studija menadžmenta u kulturi i kreativnim industrijama, a s ciljem da im prikaže kako kultura može iskoristiti tehnologije proširene, virtualne i miješane stvarnosti.

Studentima su prvo predstavljene navedene tehnologije kao i njihova primjena u realnom sektoru, ali i predvidive mogućnosti u bliskoj budućnosti. Zatim su imali priliku doživjeti sadržaj proširene stvarnosti kroz Culexovu jedinstvenu knjižicu proširene stvarnosti, a virtualnu stvarnost su osjetili u bliskom susretu sa zmijom koja je pratila pokrete njihove ruke, projekt koji je Culex razvio sa Filozofskim fakultetom iz Osijeka, okušali su se i u stvaranju kreativnog sadržaja u virtualnom prostoru, ali su imali priliku i proživjeti Culexov let zrakopolovom (projekt Samostalni zrakoplovni vod) od Đakova do Vukovara u vrijeme Domovinskog rata što je izazvalo najjače emocije

Ako isprva i nisu imali jasnu sliku o onome što su slušali, kada su doživjeli sadržaj proširene i virtualne stvarnosti shvatili su o čemu je riječ, studenti su bili zapanjeni sadržajem kojeg su vidjeli, a koji je u određenim trenucima u njima prouzročio strah, tjeskobu, stres, ali i radost i zadovoljstvo.

A je li se studentima svidjelo ono što su vidjeli? Možda je odgovor na to pitanje nekolicina studenata s pitanjima nakon predavanja i željom da još jednom prožive ono što im se pokazalo, kao i idejama do kojih su došli slušajući predavanje.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this