Bibliobus

Culex - - Bibliobus

Bibliobus

Bibliobus

Projekt je realiziran u suradnji sa Vukovarsko-srijemskom županijom.

Tvrtka Culex d.o.o. u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom postavila je projekt virtualne stvarnosti pod nazivom “Virtualna stvarnost u Bibliobusu” koja za cilj ima popularizirati nove tehnologije i prezentirati kulturne znamenitosti i bogatstva najistočnije hrvatske županije.

a ovaj projekt osmisli smo virtualni prostor koji sadrži zavičajne sadržaje Vukovarsko-srijemske županije i to 14 scena: Vučedolska golubica, Orion (vučedolski kalendar), rimski carevi rođeni u Cibalama, hrast lužnjak, nogometna lopta i tenis u  Županji, Suvara iz Otoka (mlin), Josip Runjanin, Antun Gustav Matoš, Lavoslav Ružička, Ilok (dvorac i stara gradska jezgra), željeznička pruga, rijeka Dunav, manifestacija Vinkovačke jeseni i vukovarski Vodotoranj).

“Ovo je iznimno važna inovacija Bibliobusa koja će proširiti vidike i spoznaje osnovnoškolaca u ruralnim sredinama naše županije te im na zanimljiv i inovativan način približiti povijest ovih prostora”. – poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Projekt se provodi putem edukativnih radionica u Bibliobusu (autobus knjižnici), koji ima stajalište u manjim ruralnim područjima, te u školama uz korištenje VR tehnologije.

“Projektom je osigurano 20 mobilnih uređaja s aplikacijama i virtualnim naočalama. Vjerujemo da će djeci biti zanimljivo učiti o povijesti i zanimljivostima naše županije na virtualan način” – kazala je Marija Budimir, pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu VSŽ-a.

Iako smo navikli da ovakvi projekti dolaze iz drugih zemalja, ponajviše Kine i Amerike, ovo je dokaz da i u RH a pogotovo u Slavoniji i Baranji ima mladih i sposobnih koji su u korak s vremenom i tehnologijama.

Informacije

  • Klijent:Vukovarsko-srijemska županija
  • Datum:28.11.2018
  • Vještine:Maya, Unity, 3DS Max, Adobe Photoshop, Adobe Lightwave, Audacity

Podijeli

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this