Etnološki centar baranjske baštine 360°

Culex - , - Etnološki centar baranjske baštine 360°
Etnološki centar baranjske baštine

Etnološki centar baranjske baštine 360°

Etnološki centar baranjske baštine iz Belog Manastira nudi virtualni doživljaj uz “Kolo 360°.

16.ožujka 2019. u amfiteatru Etnološkog centra baranjske baštine snimali smo promotivni 360° video.  Tema je Baranja, njezina tradicija i običaji, te kulturno-umjetničko naslijeđe istočne Hrvatske.

Snimljeni video prikazuje tradicionalno slavonsko kolo uz glazbenu pratnju tamburaša.  Doživljaju posebno doprinosi perspektiva snimanja – iz centra kola. Gledatelj se svakom trenutku može fokusirati na određene detalje, plesače, svirače, plesne pokrete ili jednostavno uživati u ljepoti i uređenju prostora.

Etnološki centar baranjske baštine u Belom Manastiru jedinstvena je kulturno-turistička destinacija na području osječko-baranjske županije.

Ideja o osnivanju centra potaknuta je kroničnim nedostatkom adekvatnih prostora za djelovanje kulturno-umjetničkih, društvenih i memorijalnih udruga. Potporu projektu pružili su Udruženje obrtnika Baranje i Centar za kulturu Belog Manastira. Zajedničkim djelovanjem osmišljena je “Kuća baranjske baštine”.

Projekt je 2009. prijavljen na natječaje za financiranje sredstva iz strukturnih fondova EU, a nakon treće prijave 2014 je i odobren.2016. prostor je u potpunosti obnovljen, te su vrata lokacije otvorena javnosti. Stalni postav Etnološkog centra baranjske baštine prezentira materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu etničkih skupina na prostoru Baranje od kraja 19. do polovice 20. stoljeća.

 

 

Informacije

  • Klijent:Etnološki centar baranjske baštine
  • Datum:19.03.2019
  • Vještine:Insta360° Pro (4K) Live stream, Adobe Premiere, Adobe Photoshop, Adobe AfterEffects, Audacity

Podijeli

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this