HTC investira milijardu i pol dolara u istraživački centar

Culex - Virtualna Stvarnost (VR) - HTC investira milijardu i pol dolara u istraživački centar

HTC povlači nove korake u Kini. Najavili su partnerstvo sa Shenzhenskim vlastima kako bi pokrenuli dvije nove inicijative, te investirali milijardu i pol dolara u istraživački centar i razvoj virtualne realnosti.

Prva od ovih inicijativa jest VR istraživački institut u Kini. Ovdje bi se radilo na razvoju novih tehnologija kao što su senzori, displeji, grafičke komponente, čovjek-računalo interakcija te ostala područja virtualne realnosti. Ovaj institut sastojao bi se od članova zajednice, kompanija, sveučilišta, istraživačkih centara te investicijskih organizacija, koji bi zajedno radili na poboljšanju i evoluciji VR ekosistema. Radilo bi se na primjeni novih tehnologija u raznim područjima kao što su medicina, vojska, inženjerstvo, dizajn, proizvodnja i drugim.

Industrijski rivali, kao npr. Oculus, također imaju svoje istraživačke grupe koje predano rade na unaprijeđenju tehnologije kako bi ova tehnologija postala interaktivnija i dostupnija. Postoji mnogo istraživačkih organizacija, ali ovo je prva takvog tipa koja se pokreće na istoku, odnosno u Kini.

Shenzhenski investicijski fond sa ovom investicijom planira ubrzati rast kineske VR industrije, a uz to doprinjeti globalnom razvoju industrije virtualne realnosti. Ovo je posljednja u nizu HTC-ovih investicija. Ranije ove godine pokrenuli su „Vive X accelerator“, također ulažući i potičući razvoj VR industrije.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this