Što se sve može s VR naočalama

Culex - Novosti - Što se sve može s VR naočalama

Kako koristiti VR headset (naočale)
Virtualna stvarnost doživljava renesansu jer poboljšana tehnologija omogućava svima da uživaju u uzbudljivoj, kvalitetnoj 3D zabavi u vlastitim domovima. Neke VR naočale omogućuju korisniku da svijet vidi putem vlastitog pametnog telefona, dok se druge povezuju s računalima i ručnim kontrolerima kako bi korisnika uronili u stvarne videoigre.

U nastavku pišemo o nekim najuzbudljivijim stvarima koje možete učiniti sa VR naočalama.

Kako funkcioniraju VR naočale?
VR setovi obično se sastoje od naočala koje koriste leće s automatskim fokusiranjem za praćenje kretanja očiju i generiranje uranjajučeg 3D okruženja. Neki VR setovi uključuju slušalice, kontrolere ili drugu dodatnu opremu poput traka za trčanje za još veću interaktivnost. Kretanje korisnika prati se pomoću montiranih kamera ili senzora smještenih po sobi.

Privezani VR u odnosu na bežični VR
Neke naočale, poput PlayStation VR i HTC Vive, imaju ugrađene zaslone i uparene s igraćom konzolom ili računalom za pokretanje igara ili video zapisa, dok druge naočale koriste pametne telefone kao svoje ekrane. VR setovi zasnovani na pametnim telefonima obično su pristupačniji, ali sve u jednom naočale nude bolju kvalitetu i veću udobnost.

Općenito govoreći, naglavne naočale s VR-om koje rade na igraćim računalima privezane su, dok su naočale koje koriste pametni telefon bežične. Međutim, neke privezane VR naočale imaju adaptere koji korisniku omogućuju doživljaj virtualne stvarnosti bez kabela koji zna stvarati prepreke.

Jeftinije a dobre bežične VR naočale mogu koštati manje od 20 eura, ali taj trošak ne uključuje kompatibilni pametni telefon potreban za VR iskustvo. Privezane VR naočale počinju s oko 200 eura, ali, slično bežičnom VR-u, trošak ne uključuje konzolu ili računalo potrebne za rad naočala.

Kako održavati VR naglavne naočale
Obrišite mekane podloge naočala nakon svake uporabe i povremeno obrišite kontrolere kako biste ih dezinficirali. Većina VR naočala ne dolazi s futrolama za pohranu, zato odaberite mjesto u svom domu gdje će se slušalice moći sigurno pohraniti ili kupite zasebno spremište.

Što možete raditi u VR-u?
Neke VR naočale imaju vlastite trgovine aplikacija. Ostali koriste Steam ili PlayStation Store. Bez obzira odakle dolazi njihov sadržaj, sve VR naočale nude razne aktivnosti i iskustva. Mnogi su čak i besplatni te predlažemo da ih svakako isprobate.

Pogledajte svijet u VR-u
Koristite aplikacije ili videozapise za virtualno posjećivanje gotovo bilo gdje na Zemlji. Preletite poznate znamenitosti i turistička odredišta ili ih dublje istražite na razini ulice. VR vam čak omogućuje ronjenje u dubokom moru, safari i isprobavanje olimpijske staze za bob. Čuda se skivaju u VR svijetu.

Igrajte VR igre
Bez obzira volite li intenzivne pucačine u prvom licu, horor igre, otkačene simulacijske igre ili klasike poput Tetrisa, VR nudi jedinstveno igračko iskustvo u gotovo svakom žanru. Nekoliko popularnih igara, poput Minecrafta i Skyrima, prepravljeno je za VR.

Idite na VR koncert
VR koncerti omogućuju vam gledanje poznatih izvođača u razrađenim virtualnim okruženjima koja u stvarnom životu ne bi bila fizički moguća. Korisnici mogu uživati ​​u tehnologiji virtualne stvarnosti pomiješanoj s čarolijom glazbe uživo. Neki su glazbenici čak počeli koristiti tehnologiju od 360 stupnjeva za snimanje svojih glazbenih spotova, postavljajući vas usred akcije.

Vježbajte u virtualnoj stvarnosti
Ako ne volite ići u teretanu, što kažete na trening u svemiru? Aplikacije za fitness na pretplatu i igre za vježbanje u virtualnoj stvarnosti dostupne su za razne VR naočale. Neke aplikacije mogu sadržavati stvarnu opremu za vježbanje, poput eliptične. Drugi vas stavljaju u virtualni boksački ring ili fantastične postavke kako bi vam rutina vježbanja bila uzbudljiva i zabavna.

Svirajte na virtualnim instrumentima
Neki VR sustavi integriraju kontrolere koji vam omogućuju eksperimentiranje s glazbom u realističnim i zamišljenim postavkama. Učite klavir ili bubnjeve ili miksajte poput DJ-a pomoću VR aplikacija. Ili, za jednostavnije glazbeno iskustvo, isprobajte nekakvu ritam igru ​​koja vam omogućuje da se borite, plešete ili svirate uz glazbu. Natječite se ili družite s prijateljima pomoću multiplayer načina.

Napravite 3D umjetnost
VR omogućuje stvaranje i doživljavanje umjetnosti na potpuno nove načine. Obojite cijelu svoju sobu, dizajnirajte 3D umjetnost ili čak izađite na virtualne ulice sa svojim prijateljima kao ulični umjetnici. Ako vam je potrebna inspiracija, obiđite umjetničke galerije poznatih muzeja pomoću VR naglavnih naočala.

Doživite priču
Za jedinstveni pripovjedački i revolucionarni dizajn potražite VR narativne aplikacije. Ova kinematografska iskustva koriste stop-motion, CGI i tradicionalnu animaciju kako bi ispričala kratke, interaktivne priče, od bajki do obrazovnih repriza poput slijetanja na Apollo Moon.

Transformirajte svoje poslovanje pomoću VR-a
VR tehnologija nije ograničena na zabavu – može povećati i vašu produktivnost. Izgradite djelotvorni VR prototip, a zatim se pridružite sobi za sastanke u virtualnoj stvarnosti da biste je pokazali udaljenim suradnicima. Pregledajte složeni kôd ili pregledajte 3D modele u VR-u kako biste donijeli bolje poslovne odluke.

Kako odabrati VR naočale
Neke bežične VR naočale rade samo s određenim pametnim telefonima, pa provjerite jesu li kompatibilne s vašim telefonom. VR sustavi za igranje računala mogu također imati posebne zahtjeve

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this