HTC najavljuje mobilni headset za svoj novi smartphone

Culex - Novosti - HTC najavljuje mobilni headset za svoj novi smartphone

HTC je do sada izradio jedan od najkompletnijih headsetova za virtualnu stvarnost sa svojim Vive headsetom. Sada žele napraviti vrhunski mobilni headset. HTC planira proizvesti napredan mobilni headset koji bi bio kompatibilan sa njihovim novonajavljenim U Ultra pametnim telefonom.

Na nedavnom intervjuu, Chia-lin Chang, predsjednik globalne prodaje HTC-a, ustanovio je da će njihov headset biti puno napredniji od jednostavnog Samsung Geara. „Vive je sam po sebi vrhunski headset, a u nadolazećim mjesecima vidjet ćete naše planove u smislu mobilnosti i virtualne stvarnosti, a to neće biti samo telefon ubačen u headset, to će biti potpuno drugačiji princip“, rekao je Chang.

HTC je primarno bio fokusiran na pametne telefone i mobilne uređaje. Ali, sa nedavnim porastom interesa za platforme sljedeće generacije, kompanija je posvetila mnogo svojih resursa u svoju VR diviziju. Iako kompanija posluje u gubitku (za sada), HTC će nastaviti ubirati mudrost iz iskustva sa tehnologijom virtualne stvarnosti.

„Mnogo smo naučili iz našeg ulaska u svijet virtualne realnosti. Vjerujemo da je naš fokus na izgradnji ekosistema prava strategija, koja bi omogućila ekspanziju kroz kreaciju zanimljivih i bogatih VR iskustava“, dodao je Chang.

Chang je ustanovio kako će njihov headset biti dostupan kasnije tijekom ove godine. Mnogi zagovornici virtualne stvarnosti proglasit će HTC Vive kao najbolji računalno podržan headset. Vjerojatno će isti slučaj biti i sa njihovim nadolazećim mobilnim headsetom, koji će se natjecati sa Google Daydreamom i Samsung Gearom. Sve ove kompanije imaju velike aspiracije za svoje mobilne headsete, i također ciljaju postati lideri u području ove industrije.

Tehničke specifikacije i datum izlaska na tržište još nisu poznati, ali s nestrpljenjem isčekujemo vidjeti detalje ovog zasigurno zanimljivog rješenja iz HTC-a.

Podijeli:

Ostavite komentar

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this