Will.i.am’s revolucija u proširenoj stvarnosti

Culex - Virtualna Stvarnost (VR) - Will.i.am’s revolucija u proširenoj stvarnosti

Kako smo i sami fanovi  i kreativci AR (Augmented Reality ilitiga po naški Proširena Stvarnost) i VR (Virtual Relity ilitiga po naški Virtualna Stvarnost) te iza nas imamo nekoliko uspješnih projekata s potpisom Culex d.o.o. tako nam je drago vidjeti/pratiti kojim smjerom napreduju naše tehnologije. U glazbenom svijetu predvodnik istih svakako je Will.i.am.

Will.i.am  Grammy-nagrađeni glazbenik; suosnivač Black Eyed Peas; sudac na televiziji “The Voice”; poduzetnik itd., a sada svoju kreativnost i nastojanje za inovacijama donosi u novu dimenziju, koja uključuje virtualnu stvarnost (VR) i proširenu stvarnost (AR) kako bis tvorio razna interaktivna iskustva.

“Radi se o glazbi, (dokumentarnom), kratkom filmu, dugom obliku, grafičkom romanu, AR, VR”, kaže Will.i.am, čije je puno ime William Adams. “Stvari koje nikada nismo učinili, stvari koje industrija nije učinila”.
Projekt koji je započeo ovaj val projekata bio je grafički roman pod nazivom “Majstori Sunca”. Proizveden s izdavačkim divom Marvel u 2017., govori o tome što Will.i.am opisuje kao “pojačanu priču u usponu i pad onoga što hip-hop treba biti”. Slijedi skupinu junaka koji se suprostave drvenom Bogu koji pretvara gangstere u zombije.

No, kako bi se u potpunosti doživio grafički roman, čitatelji moraju preuzeti prateću aplikaciju AR: “Kada smo ukomponirali AR na to, knjiga se oživi, tako da ljudi mogu doživjeti naš grafički roman u trodimenzionalnom prostoru”, objašnjava Will.i.am. Dok skenirate stranice sa svojim uređajem,  likovi i prizori skaču s ekrana. (nešto poput naše knjižice proširene stvarosti VukovAR 🙂 ).

Grafički roman potom se pretvorio u sat vremena dugogodišnjeg filma virtualne stvarnosti Oculus-a, koji je uključio Black Eyed Peas i Hans Zimmer, a nastupali su hip-hop legende kao što su KRS-One, Rakim i Queen Latifah.

Ove jeseni, sa svojim novim albumom na europskoj turneji Black Eyed Peas donosi svoj AR show na pozornicu. Nadamo se da će biti negdje u blizini da pobliže popratimo taj AR show i damo Vam našu recenziju iste. Svakako glazbenu industriju čeka velika promjena kojoj se radujemo.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this