Deluxe audio strap za HTC Vive

Culex - Culex - Deluxe audio strap za HTC Vive

HTC je najavio i predstavio ozbiljne vizualne i ergonomske nadogradnje za svoj Vive headset na CES 2017. „Deluxe Audio Strap“ zamjenjuje originalnu traku za pričvršćivanje sa novim, ergonomičnijim, robusnijim i lakše prilagodljivim sustavom, koji također ima i ugrađene slušalice.

HTC na CES-u nije najavio sljedeću generaciju Vive headseta, ali su maksimalno koncentrirani na to da postojeći Vive korisnici imaju pristup novim i boljim mogućnostima, koje prate i tehničke karakteristike samog headseta. Na press konferenciji ih HTC-a su najavili značajan broj novih dodataka za Vive.

Kada je HTC Vive došao na tržište u travnju prošle godine, mnoge recenzije su naglašavale nevjerojatno iskustvo koje ovaj novi headset pruža, ali su i naglasili ergonomske nedostatke i relativnu kompliciranost korištenja. Jedan od problema bio je i raspored težine headseta te spajanje slušalica na headset nakon što je on već namješten na glavu. Uspoređujući sa Oculusovim rješenjem, montiranje i završna obrada Vivea činila se pomalo manjkava.

Ipak, HTC se vraća originalnom dizajnu i nudi korisnicima koji su imali gore navedene poteškoće potpunu zamjenu trake za učvršćivanje, kojoj pripadaju zasluge za neke od navedenih poteškoća. Nova „Deluxe Audio Strap“ je mnogo robusnija, te sadrži sve potrebno za ugodnije korištenje, uključujući i ugrađene slušalice. Također, izbačena je elastična traka za pričvršćivanje, te se koristi novi mehanizam koji koristi čvrste elemente za montiranje headseta, koji sadrži i kotačić koji omogućuje jednostavno stezanje ili otpuštanje headseta. Novost je i 3 u 1 držač kablova koji se nalazi uz rub headseta te tako pridonosi lakoći korištenja.

Daniel O’Brein iz HTC-a izjavio je kako „HTC konstantno radi na poboljšanju Vive iskustva kako bi ga učinili komfornijim i jednostavnijim za upotrebu. „Deluxe Audio Strap“ objedinjuje naše napore i ujedinjuje dobro audio rješenje uz koje dolazi i bitno ergonomsko poboljšanje.“

Ovaj dodatak trebao bi se početi isporučivati od travnja, i bit će dostupan na Vive.com stranici. Cijena još nije poznata, što nas ostavlja u neizvjesnosti s obzirom da je i sam Vive headset relativno skup.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this