Vive Cosmos, HTC najavio modularni VR sustav

Culex - Tehnologija - Vive Cosmos, HTC najavio modularni VR sustav
HTC Vive Cosmos

Ovogodišnji CES sajam pokazao eksploziju interesa za virtualnu, proširenu i miješanu stvarnosti. HTC Vive Cosmos sigurno će uzrokovati povećanje sve šire baze korisnika VR i AR tehnologija.

Jedan od proizvoda koji su privukli pozornost je modularni VR headset HTC Vive Cosmos.  Za rad mu nisu potrebni vanjski senzori jer koristi praćene kontrolere pokreta koji mu omogućuju jednostavno postavljanje i visoku razinu komfora.

Predviđen za relativno mainstream korisnike te kućnu ili mobilnu upotrebu. Cosmos će u početku biti vezan za PC no očekivano je širenje usluge na druge platforme. Sudeći po teaser videu fokus će biti na one mobilne.

‘Velika prilagodba izvedena je na samom izgledu uređaja. Novost je flip-up ekran koji olakšava povratak u stvarni svijet bez skidanja headseta. Tracking će obavljati dvije kamere, s lijeve i desne strane.

Kontroleri će biti sličniji nedavno predstavljenom Oculus Quest headsetu, nego svojim prethodnicima. Time se nadaju približiti gamerskoj publici koja se sve više okreće VR i AR tehnologijama.

Culex ured jedva čeka da jedan stigne na testiranje.

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this