Masterpiece omogućuje multiplayer umjetnost

Culex - Igre - Masterpiece omogućuje multiplayer umjetnost

Stvaranje umjetničkih kreacija sa više ljudi od jednom može biti pomalo nezgodno iskustvo zbog gužve koja pri tome nastaje. Masterpiece VR mijenja to iskustvo.

Masterpiece VR iz Brinx Software-a povezuje prostor između dizajnerskih aplikacija kao što su Quill i Oculus Medium, dopuštajuću korisnicima izradu 3D skulptura i 2D bojanja i crtanja raznih motiva.Korisnici mogu čak međusobno razgovarati dok na plaži ili nekoj drugoj virtualnoj lokaciji rade na svom djelu. Masterpiece je prva platforma tog tipa koja omogućuje multiplayer crtanje i izradu skulptura u virtualnoj realnosti.

Prilikom testiranja aplikacije, korisnici su iskazali samo pozitivne kritike, kazujući kako sat vremena u aplikaciji doslovno proleti, dok komuniciraju sa drugim korisnicima preko mreže, i stvaraju svoje kreacije. Također pohvala ide i na račun rada same aplikacije, jer tijekom korištenja ne dolazi do problema s internetom i aplikacija radi glatko. Bitna stvar je i to što svaki korisnik koristi svoje postavke i time ne utječe na okruženje drugog korisnika. Primjerice, ako radite na istoj skulpturi sa drugom osobom, i potrebno vam je povećanje objekta kako biste dodali sitne detalje, druga osoba to povećanje neće vidjeti, već će skupltura ostati nepromjenjena za drugog korisnika, osim što će vidjeti dodavanje vaših detalja u realnom vremenu.

Umjetnici će obožavati ovu aplikaciju, jer daje slobodu izbora kakva do sada nije viđena. Omogućuje suradnju više umjetnika na jednom djelu, bez da si međusobno smetaju, a istodobno omogućuje komunikaciju u realnom vremenu kao da se nalaze u istoj sobi. Također, mnogi ju uspoređuju sa kreativnom sobom za chat kakva do sada nije viđena.

Osim svojih multiplayer karatkeristika, Masterpiece dolazi i sa 11 standardnih i animiranih pribora za kreiranje, sličnih kao u Tilt Brush aplikaciji. Dozvoljena je i regulacija debljine kista ili korištenog materijala, čak i nakon što je nacrtan ili postavljen.

Kod izrade skulptura, korisnik može dodati ili brisati glinene komade sa šest ponuđenih oblika, a zatim ih povećati, smanjiti, stisnuti, okretati, otkinuti ili dodati komadić. Jedini problem mogla bi biti nemogućnost povećanja rezolucije, pa dodavanje najsitnijih detalja može biti ispod očekivanja.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this