Specijalni headset za igraonice i tematske parkove

Culex - Igre - Specijalni headset za igraonice i tematske parkove

OSVR suvlasnik i dugogodišnji proizvođač HMD displaya Sensics izrađuje novi model headseta za virtualnu realnost, koji je posebno dizajniran za komercijalnu upotrebu.

Trenutno se standardni headsetovi za kućnu upotrebu masovno koriste u arkadnim i tematskim centrima koji masovno niču diljem Kine ali i šire. Sensics ima za cilj izraditi VR headset koji bi bio optimiziran za masovnu upotrebu uključujući tematske parkove, igraonice ili zabavne centre. Iz kompanije kažu kako će headset biti naročito izdržljiv, lak za čišćenje i održavanje, te će se lagano prebacivati sa jednog korisnika na drugog, zahvaljujući posebno dizajniranim trakama za pričvršćivanje (kao vozačke i pilotske kacige).

Sensics, koji je suosnivač Razerove OSVR inicijative, iskoristio je saznanja i dostignuća u kreiranju headseta za masovnu upotrebu. Prema najavama headset bi trebao imati OLED display rezolucije2160×1200 pri 90Hz, te optiku koja omogućuje individualnu prolagodbu fokalne duljine sa 100 stupanjskim vidnim poljem.

Iz Sensicsa ističu zašto je ovaj headset pogodan za široku primjenu. Kažu kako je spoj trajnosti, kvalitete i karakteristika. Ističu kako je prilagođen za ovakvu namjenu jer je lako prilagodljiv, lak za čišćenje, i lak za postavljanje. Također, ugrađeni su ventilatori koji sprječavaju zamagljenje, a ugrađen je i Leap Motion modul, koji omogućuje interakciju bez potrebe za kontrolerima. Još jedna bitna značajka ovog headseta jest to da je specijalno dizajniran tako da se lagano i brzo premjesti s jednog korisnika na drugog, što uz korištenje bez kontrolera značajno ubrzava i olakšava igranje, te značajno ubrzava privikavanje korisnika na novo okružje.

Zanimljiva karakteristika ovog headseta je također i mogućnost „pasivnog“ namještanja. Dio koji ide korisniku uz lice i trake za pričvršćivanje su potpuno odvojive od samog headseta i dijela u kojem se nalazi ekran. Iz kompanije su objasnili kako ovo znatno ubrzava korištenje jer se korisniku mogu pričvrstiti trake dok čeka na svoj red, a zatim mu se samo pričvrsti ekran i spreman je za korištenje. Za vrijeme čekanja korisnik također vidi okolinu, tako da nema ograničenja u kretanju i radnjama. Ovo također olakšava i čišćenje, a operater može imati više pasivnih dijelova te ih na kraju dana sve očistiti i spremiti za sljedeći dan.

Ovo je prvi headset razvijan isključivo za mosovnu uporabu, i predostiji vidjeti kako će ga tržište prihvatiti. Najavljena početna cijena je oko 2100 $.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this