Samsung Gear VR dolazi sa kontrolerom

Culex - Culex - Samsung Gear VR dolazi sa kontrolerom

Po svemu sudeći na sljedećem Mobile World Congressu nećemo vidjeti novi Samsung Galaxy S8, ali to i nije neko iznenađenje, jer bi prema nekim najavama trebao biti predstavljen zajedno sa novom verzijom Gear VR-a.

Kako stručnjaci iz industrije predviđaju sljedeći model Gear VR headseta (SM-R324) stiže uskoro, i prema svemu sudeći neće se previše razlikovati od prethodne verzije headseta, osim što će pristajati uz novi Galaxy S8 smartphone. Smartphone industrijski stručnjak Roland Quandt navodi kako za ovo još nema službenih potvrda, tako da ovu informaciju za sada treba uzeti sa dozom rezerve.

Međutim Quandt navodi nešto vrlo zanimljivo, a to je da će novi Gear VR biti isporučivan sa kontrolerom za jednu ruku. Do sada je Gear VR imao touchpad koji je služio za kontrolu, ili bi se spajali podržani bluetooth uređaji za naslove koji su zahtjevali veću kontrolu i interakciju. Iako je ovako nešto bilo očekivano za nove verzije mobilnih VR headsetova, dodavanje ovog kontrolera vrlo je zanimljivo. Ne samo da Gear VR dobiva prvi eksternalni kontroler, ovo otvara i mjesta za daljnje špekulacije oko proizvoda.

Daydream, Googleov VR ekosistem, također koristi kontroler za jednu ruku. Zanimljivo je napomenuti i da Samsung surađuje s Googleom na izradi svog Daydream ready telefona, a Novi Galaxy S8 mogao bi biti taj telefon, te ispunjavati potrebne tehničke karakteristike. Ovdje se otvara i mogućnost da je Samsungov kontroler u biti sličan ili isti kao i onaj koji se isporučuje sa Daydream View kompletom, što dodatno začinjava cjelokupnu situaciju, međutim i ovo je samo špekulacija.

Još uvijek nije poznato kada će Samsung predstaviti svoje novitete uključujući i S8 i novi VR headset, ali za točnije i konkretne karakteristike ne preostaje nam ništa nego čekati da noviteti ugledaju svjetlo dana. Cijela situacija dodatno je zanimljiva zbog ne tako davne problematike eksplodirajućih Galaxy Note 7 uređaja.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this