Virtualna stvarnost za zdravlje i mršavljenje

Culex - Igre - Virtualna stvarnost za zdravlje i mršavljenje

„Bio sam nezdrav. U najgoroj situaciji težio sam preko 140 kilograma. Došao sam do točke gdje mi je liječnik konačno rekao da se moram vratiti u formu i smršaviti. To je bilo stvarno teško, doslovno mi je rekao da moram smršaviti jer mi je život ugrožen.“

Ovo je situacija koja je zadesila Job Stauffera prošlog ljeta. Sam kaže kako je uvijek bio pomalo velik za svoje dimenzije, ali kada je prošao 140 kilograma, počeo je patiti od glavobolje i ostalih zdravstvenih poteškoća. Posjet liječniku donio je očekivano, morao je skinuti višak kilograma.

Stauffer se mentalno pripremio za dijetu i vježbu, ali nije skrivao svoju odbojnost prema teretanama i svakodnevnom trčanju: „Ljudi uvijek govore samo treba vježbati, ali to nije tako lako. Imao sam preko 50 kilograma viška, to je kao da trčim i nosim još jednu osobu na sebi. Nisam mogao samo uskočiti na traku za trčanje, moja koljena bi popucala.“

Job je zaposlen u sektoru video igara, i odlučio je da mu možda upravo ta industrija može pomoći skinuti kilograme i nudi rješenje za njegovu situaciju. Navodi kako je u karijeri već imao susreta sa raznim fitness aplikacijama na PlayStationu, Microsoft platformi i Nintendo Wii. Ni jedan pokušaj do sada mu nije pomogao i dao značajne rezultate, ali je jedna nova platforma privukla njegovu pozornost i dala mu nadu.

„Znam da virtualna stvarnost uključuje cijelo tijelo, i da je uživljenost potpuna. Također aplikacije su neposredne i potpuno jednostavne za korištenje što do sada nije bio slučaj sa sličnim pokušajima. Velika prednost je i što ova tehnologija omogućuje da se potpuno isključite od vanjskih utjecaja i posvetite potpuno onome što radite i pokretima“, navodi Stauffer.

Kako posjeduje HTC Vive, kaže kako je probao nekoliko različitih aplikacija, ali je zaključio da mu najbolje odgovara ritam igra zvana Soundboxing. U ovoj aplikaciji možete pokrenuti bilo koji video s Youtubea, video se pojavljuje na „velikom zaslonu“ ispred vas. Vaše mete počinju letjeti na različitim visinama a vi ih trebate udarati u skladu sa ritmom. Također možete individualizirati vlastite načine igranja, udarati vreće uz glazbu i slično. Igra je sama po sebi zabavna, ali je također i jedan od najboljih načina vježbanja unutar VR-a smatra Job.

„Kada sam počeo nisam mogao izdržati više od dvadesetak minuta. 20 je nakon nekog vremena postalo 25, pa 45 minuta, a danas znam vježbati i po sat- sat i pol vremena. Čak sam nabavio i malo opterećenje za ruke, koje još više doprinose interakciji.“ navodi Job.

Sav su se ovaj trud i ujedno zabava isplatili. Stauffer kaže kako je skinuo preko 22 kilograma uz pomoć aplikacije. Ovaj gubitak kilograma mu je otvorio vrata i tradicionalnom vježbanju, poput veslanja ili dizanja utega. Kaže kako se sjajno osjeća i nema namjeru stati.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this