Samsungov AR headset za računalo bez monitora

Culex - Culex - Samsungov AR headset za računalo bez monitora

Pojava i razvoj headseta miješane realnosti kao npr. HoloLens, mogao bi značiti kraj PC monitora kakve poznajemo danas. Aplikacije se prebacuju sa ekrana u realan svijet i postaju dio naše okoline. Kako je budućnost već na vratima, na scenu stupa i Samsung sa svojim Monitorless rješenjem i popunjava prazninu na tržištu.

Ovaj elektronički gigant objavio je ovaj koncept jučer, pred Mobile World Congress 2017 u Barceloni sljedećeg tjedna. Dizajniran u kompanijinom „Creative Lab-u“, Monitorless koristi par naočala koje se spajaju na pametni telefon, koji se spaja na vaš PC. Naočale se tada mogu koristiti za pregled zaslona oba uređaja, kao AR preklapanje. U teoriji, ovo znači da biste se mogli koristiti headset za pristup računalu ili pametnom telefonu bez da ih zapravo imate kraj sebe.

Samsung navodi kako naočale imaju i funkcionalnost virtualne stvarnosti. Sudeći prema videu dolje, ovo odgovara značajki koliko realnog svijeta vidite oko sebe, dok koristite naočale. Slider omogućuje kompletno zatamnjenje okolnog svijeta (spomenuta VR funkcija), dok osvjetljenjem do izražaja dolazi AR funkcija, koja vraća okolinu u vidokrug i čini displej transparentnim.

Ovo je svakako zanimljiv koncept, ali treba proći vrijeme prilagodbe i testiranja da bi se vidjelo koliko ovaj uređaj može biti koristan. Još uvijek nema riječi o tome kada će ovaj proizvod na tržište niti kolika će mu biti cijena.

Samsung ima i dodatne projekte koje planira predstaviti na kongresu. Jedan od zanimljivijih je Relumino, pomoćna vizualna aplikacija za Gear VR, za koju tvrde da će pomoći slabovidnim osobama i omogućiti čitanje knjiga i gledanje TV-a s jednim potpuno novim nivoom čistoće i jasnoće slike. VuildUs je s druge strane još jedna aplikacija koja će omogućiti kupcima namještaja da vide kako bi namještaj mogao izgledati u odabranom prostoru prije nego ga kupe. Još jedna zanimljivost je TraVRer, 360 platforma koja omogućuje da virtualno posjetite destinaciju prije nego se odlučite otputovati.

Čini se kako nas ove godine očekuje mnogo zanimljivih novotarija, sa zanimanjem ćemo pratiti razvoj situacije.

 

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this