Svaka VR aplikacija je društvena uz Pluto

Culex - Igre - Svaka VR aplikacija je društvena uz Pluto

Pluto je nova socijalna aplikacija iz startupa zvanog „Pluto VR“. Umjesto da stanu u red iza „Altspace VR“ ili „VR Chat“ aplikacije, koji omogućavaju komunikaciju i dijeljenje virtualnog prostora, developeri ove aplikacije učinili su nešto posebno. Naime, umjesto da morate posebno pokrenuti aplikaciju da biste mogli komunicirati (kakav je slučaj s prethodno navedene dvije aplikacije), Pluto je baziran na „tihom radu“ aplikacije. Poput Skypea ili Google Hangoutsa, Pluto je uvijek aktivan, a pri tome ne stvara smetnju dok se koriste druge aplikacije ili igre virtualne realnosti. To znači da prilikom korištenja bilo koje aplikacije ili igranja igre, možete prihvatiti ili uputiti „VR poziv“.

Jednom pokrenut, Pluto radi u pozadini bilo koje pokrenute aplikacije, skrivajući se u Steam VR meniju. Odabirući ga u izborniku, možemo vidjeti listu prijatelja, postavke, konfigurirati avatar i slično. U izborniku možemo vidjeti tko je od prijatelja online, te mu uputiti glasovni ili VR poziv.

Pri uključivanju u poziv, pojavljuju se „plutajući avatari“ odnosno glava i ruke naših sugovornika koji se pomjeraju ovisno o pomjeranju headseta i kontrolera u virtualnom prostoru.

Za razliku od drugih komunikacijskih aplikacija Pluto vas prilikom razgovora ne premješta na lokaciju za razgovor, već se prilagođava bilo čemu što ste do tada radili. To znači da svaki od sugovornika ostaje u svojoj igri ili aplikaciji, neovisno o drugim sudionicima, koji također ostaju na svojoj virtualnoj lokaciji. Iako je svatko na različitoj lokaciji, vi vidite samo pozadinu i lokaciju vaše pokrenute igre ili aplikacije.

Iako je aplikacija još u fazi razvoja, radi dobro, čak i pri korištenju Google Earth VR aplikacije koja poprilično iskorištava internet promet, aplikacija je nastavila funkcionirati sasvim normalno. Developeri Pluta kažu kako nastoje razmišljati unaprijed, kada će se VR koristiti puno češće i na dulje periode nego sada, te kako korisnici ne bi morali prekidati pokrenute aplikacije ili igre radi komunikacije sa okolinom ili ostalim korisnicima VR-a.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this