VR u Svetoj zemlji

Culex - Virtualna Stvarnost (VR) - VR u Svetoj zemlji

Zahvaljujući tehnologiji virtualne stvarnosti, turisti koji su se uputili u Svetu zemlju tijekom praznika mogu dobiti uvid u to kako je izgledao Jeruzalem u Isusovo doba. Pokrivena ulica koja prodaje moderne suvenire pretvara se u liniju prodavaonica glinenih posuda; stambene zgrade dok hoteli izvan gradskih zidina postaju prazna pustinja; i padina na kojoj se nalazi judejski čuveni Zapadni zid i islamska treća najsvetija džamija zamijenjena je prostranim hramskim kompleksom.

HOLY CITY VR kako se zove kompanija, razvija iskustvo virtualne stvarnosti koja omogućuju ljudima da svjedoče nekim od religioznih ceremonija kojima je teško pristupiti u Jeruzalemu. VR naočale dopuštaju svakome da stoji među redovima muškaraca u molitvi petkom na gradskoj džamiji Al Aksa, događaju koji je dostupan samo muslimanima. Naočale također stavljaju korisnike među gomile židovskih muškaraca u molitvenim šalovima na svečanom blagoslovu Svećenstva u Zapadnom zidu, i na godišnjoj svečanosti Svete Vatre u prostranoj crkvi Svetog groba. Na svakom mjestu, pravi lokalni stanovnik, rekreiran holografskom tehnologijom, hoda pored posjetitelja, govori i djeluje kao vodič.

Još jedan sjajan način kako virtualna stvarnost poboljšava turističku kao i kulturnu ponudu koju smo i kroz projekte Culex d.o.o. sami upoznali.

Podijeli:

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this