Virtualna Realnost u osječkom tramvaju

Culex - Igre - Virtualna Realnost u osječkom tramvaju

Unazad nekoliko godina, osječki Gradski Prijevoz Putnika organizira Božićni tramvaj za najmlađe sugrađane, te tako upotpunjava adventske priredbe koje se održavaju na nekoliko lokacija u Osijeku.

Ove godine sama organizacija je bolja no ikad, a isto tako bogatija za jedan dodatan, zanimljiv sadržaj. Naime, kako je Osijek jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ima VR studio, a sama tehnologija virtualne realnosti je sve popularnija, u GPP-u su došli na ideju da ovogodišnji tramvaj obogate sa VR simulacijom. U suradnji GPP-a i osječke tvrtke Culex d.o.o., razvijena je simulacija za virtualnu realnost u kojoj posjetitelji mogu postati vozač tramvaja.

Iako je „Božićna bajka u osječkom tramvaju“ prvenstveno namjenjena najmlađima, ova simulacija privlači i one malo starije, jer tko od nas se nije barem jednom zapitao kakav je osjećaj voziti tramvaj. Ova simulacija u potpunosti razvijena u osječkoj tvrtki Culex d.o.o. pruža vam upravo tu mogućnost.

Uz pomoć aplikacije imate mogućnost voziti tramvaj po osječkom Trgu Ante Starčevića, zvoniti tramvajskim zvonom, otvarati i zatvarati vrata, paliti brisače, svjetla, i još mnogo toga. Na snijegom pokrivenom glavnom osječkom Trgu, tijekom vožnje posjetit će vas osobno i sob Rudolf, pokraj vas će proletjeti djedicine saonice, a posjetit će vas i sam djedica te popričati sa vama i uručiti vam poklon. Svakako nezaboravno iskustva i za mlade i one malo starije.

Veseli što Osijek svojim građanima pruža ovakva lijepa iskustva, a ujedno im približava jedan od posljednjih krikova tehnologije. Također, cijeli projekt odrađen je u „domaćoj“ produkciji od strane osječke tvrtke Culex. Po do sada viđenim reakcijama, simulacija je potpuni pogodak, te jedva čekamo vidjeti još VR zanimljivosti ispod Culexova čekića.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this