VR aplikacija omogućuje testiranje foto opreme prije kupnje

Culex - Virtualna Stvarnost (VR) - VR aplikacija omogućuje testiranje foto opreme prije kupnje

Odabir fotoaparata ili objektiva može biti težak posao. Canon od sada koristi virtualnu realnost kako bi taj posao znatno olakšao.

Tijekom proteklih godina virtualna realnost se dokazala kao više od platforme za igranje.Oculus i HTC Vive headseti korišteni su u nevjerojatnim područjima za najrazličitije svrhe. Od medicine i psihologije, do umjetnosti i dizajna. Između ostalih potencijal ove tehnologije prepoznao je i Canon, te je kompanija izradila aplikaciju za Oculus Rift, koja omogućuje korisnicima da testiraju fotografije raznih kamera i objektiva.

Zvanično nazvana „Camera simulator by Canon Labs“, aplikacija je trenutno dostupna besplatno. Aplikacija omogućuje odabir 3 različite kamere: Canon EOS 5D MkIII, Canon EOS 1D Xand i Canon EOS 70D, Također, trenutno su podržana i kompatibilne leće: 24-105mm f/4, 50mm f/1.4 i 70-200m f/2.8. Nakon što izaberete željeni aparat i objektiv, u mogućnosti ste koristiti različite postavke aparata, a zatim ih testirati koristeći virtualno okruženje kao subjekt. Brzo je, jednostavno i intuitivno.

Aplikaciju je najbolje opisao sam Canon: „ Uhvatite visokokvalitetne fotografije u zadivljujućem virtualnom okolišu, koristeći autentične Canon kamere i leće. Podesite ručne postavke kao profesionalac da biste stvorili savršenu fotografiju. Izaberite kombinaciju tri kamere i leće, svaku sa svojim specifičnostima i karakteristikama. Teleportirajte se za više različitih lokacija i uokvirite savršen kadar učeći, isprobavajući i prilagođavajući zoom. Proširite kreativnost podešavajući ISO, Brzinu zatvarača ili otvor blende. Pogledajte svoje fotografije u punoj rezoluciji na računalu .“

Ovo je briljantan potez Canona. Potencijalni kupci ne samo da imaju priliku testirati omiljenu kameru, nego su u mogućnosti usavršiti svoje znanje i vještinu eksperimentirajući. Ovo je jedan potpuno nov pristup marketingu i prodaji, jer aplikacija osim svega navedenog ima mogućnost kupnje određenog isprobanog proizvoda direktno iz aplikacije.

Podijeli:

Ostavite komentar

Poprati:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this